augustus, 2023

18aug(aug 18)14:0020sep(sep 20)16:00Hexagon

Toon meer

agenda details

Kristie Legters

Mijn eerste teken- en schilderlessen kreeg ik al op mijn zevende van Ger Heesen, kunstenaar in Winterswijk. Tijdens mijn middelbare schooltijd in Zutphen heb ik vier jaar lessen drama, muziek, koor en beeldende kunst gehad. Mijn ouders hebben mijn tekenwens altijd gestimuleerd, maar ze vonden het beter als ik de lerarenopleiding zou volgen. Zij hadden het idee dat dit mijn kansen op een baan zou vergroten.
En zo vertrok ik in 1993 naar Kampen voor de Lerarenopleiding (eerstegraads) Tekenen & Kunstgeschiedenis, richting Illustratie. Mijn ouders hadden gelijk want binnen drie jaar na mijn afstuderen (1998) kreeg ik een vaste baan. Op deze school werk ik nu nog steeds als docent kunst en cultuur.
Anno 2018 sta ik drie dagen per week voor de klas en de andere dagen houd ik me bezig met mijn beeldende kunst, de tuin én alles wat belangrijk is om een gezin draaiende te houden.

Ik werk in periodes in mijn atelier. Mijn schoolvakanties lopen niet altijd gelijk met die van onze kinderen. Daarom heb ik geleerd om fragmentarisch aan het werk te gaan. In aanloop op een nieuwe expositie werk ik ook ‘s de avonds en in het weekend. Als ik eenmaal in een flow zit, is het zo half 2 ’s nachts.

 

tijd

Augustus 18 (Vrijdag) 14:00 - September 20 (Woensdag) 16:00

Locatie

Jacobskerk

Markt 2, 7101 DB Winterswijk

X